Sałatka z kaszy kuskus

bez jaj bez jaj  bez mięsa wegetariańskie

Kuskus należy do uniwersalnych kasz mających wielorakie zastosowanie. Możemy ją wykorzystać do przygotowania dań słodkich jak i wytrawnych. Świetnie nadaje się jako podstawa sałatek, które możesz zabrać ze sobą do pracy.


10min

2


Składniki

  • 150 g kaszy kuskus
  • 100 g szpinaku
  • pęczek rzodkiewek
  • 1 granat
  • sok z cytryny

Przygotowanie

  • Odmierzoną ilość kaszy zalej gorącą wodą, aby przykrywała ok 1 cm nad powierzchnią, przykryj do napęcznienia.
  • Liście szpinaku opłucz pod bieżącą wodą, umyj i pokrój w plasterki rzodkiewki.
  • Obierz owoc granatu.
  • Przestudzoną kaszę wymieszaj z liśćmi szpinaku, rzodkiewką i granatem.