Rafaello

bez jaj bez jaj

bezglutenowe bezglutenowe

Mąka kokosowa nie zawiera glutenu. Dzięki swojemu słodkawemu smakowi wspaniale nadaje się do wytwarzania deserów, pralinek, naleśników, zagęszczania sosów i curry. Ponieważ mocno chłonie wilgoć należy do ciast dodawać ją stopniowo.100 g produktu zawiera aż 38 g błonnika.

Uwaga: Osoby z alergią na orzechy mogą zareagować także na mąkę kokosową.


20min

12 sztuk


Składniki

  • 200 g mąki kokosowej
  • 4 łyżki mleka
  • 3 łyżki miodu
  • 4 łyżki wiórków kokosowych
  • 12 szt migdałów blanszowanych
  • trochę wody

Przygotowanie

  • Połącz mąkę, mleko i miód.
  • Łyżką nabieraj porcję masy. Do środka włóż migdał i uformuj kulkę.
  • Zwilż kulkę odrobiną wody i obtocz w wiórkach kokosowych.
  • Przechowuj w lodówce lub zamroź.