Kotlety mielone z fetą

 

 


50 min

 4 porcje

Składniki

  • 400 g mięsa mielonego z drobiu
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • koperek
  • 1 sucha grahamka
  • 1 kostka fety light
  • 1 marchew
  • pieprz
  • bułka tarta razowa

Przygotowanie

  • Piekarnik nagrzej do 200 stopni.
  • Bułkę grahamkę namocz w mleku.
  • Cebulę i czosnek pokrój, usmaż na odrobinie oleju.
  • Mielone mięso drobiowe połącz z cebulą, czosnkiem, namoczoną grahamką, jajkiem, pieprzem, pokrojoną drobno fetą, posiekany koperek.
  • Obraną marchew zetrzyj na tarce.
  • Całość wymieszaj.
  • Formuj kotleciki, obtaczaj w bułce tartej razowej.
  • Układaj na blasze wyłożonej papierem.
  • Upiecz w piekarniku.