Wątróbka duszona z jabłkiem

bez jaj bez jaj

bezglutenowe bezglutenowe

bez laktozy bez laktozy

Aby zwiększyć przyswajalność żelaza, podawaj potrawę z produktami obfitującymi w wit.C


25min

2


Składniki

  • 300 g wątróbki z zająca
  • 1 duża cebula
  • 1 jabłko
  • 1 łyżka masła klarowanego
  • majeranek, sól, pieprz

Przygotowanie

  • Na patelni rozpuść masło, ułóż opłukaną wątróbkę.
  • Usmaż z jednej strony, następnie odwróć na drugą.
  • Teraz możesz posypać cebulą pokrojoną w półplasterki posyp przyprawami i przykryj.
  • Duś na wolnym ogniu aby cebula zmiękła.
  • Po około 20 minutach na wierzchu ułóż plastry jabłka posypane majerankiem.
  • Duś jeszcze kilka minut.
  • Podawaj z surówką z kiszonej kapusty.