




35min

4
Składniki
- 250 g mięsa mielonego
- 1 puszka czerwonej fasoli
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 puszka pomidorów krojonych bez skóry
- 1 cebula
- 2 papryczki chilli
- mała puszka kukurydzy
- 1 papryka czerwona
- 3 ząbki czosnku
- oregano, kminek, pieprz, sól
- Tortilla 4 placki
Przygotowanie
- Na oliwie szklimy cebulę pokrojoną w drobna kostkę, następnie dodajemy czosnek.
- Zmielone mięso dodajemy gdy cebula nabierze złotego koloru, posypujemy przyprawami.
- Całość zalewamy pomidorami oraz niewielką ilością wody.
- Dusimy pod przykryciem około 20 minut.
- Gdy mięso zmięknie dodajemy opłukaną fasolę, kukurydzę oraz pokrojoną w kostkę paprykę.
- Dusimy jeszcze przez chwilę.
- Podajemy z usmażonymi na suchej patelni plackami tortilli lub ryżem.