Chilli con carne.

bez jaj bez jaj

bezglutenowe bezglutenowe

bez laktozy bez laktozy


35min

4


Składniki

  • 250 g mięsa mielonego
  • 1 puszka czerwonej fasoli
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 puszka pomidorów krojonych bez skóry
  • 1 cebula
  • 2 papryczki chilli
  • mała puszka kukurydzy
  • 1 papryka czerwona
  • 3 ząbki czosnku
  • oregano, kminek, pieprz, sól
  • Tortilla 4 placki

Przygotowanie

  • Na oliwie szklimy cebulę pokrojoną w drobna kostkę, następnie dodajemy czosnek.
  • Zmielone mięso dodajemy gdy cebula nabierze złotego koloru, posypujemy przyprawami.
  • Całość zalewamy pomidorami oraz niewielką ilością wody.
  • Dusimy pod przykryciem około 20 minut.
  • Gdy mięso zmięknie dodajemy opłukaną fasolę, kukurydzę oraz pokrojoną w kostkę paprykę.
  • Dusimy jeszcze przez chwilę.
  • Podajemy z usmażonymi na suchej patelni plackami tortilli lub ryżem.