Sałatka grecka.

bez jaj bez jaj

bezglutenowe bezglutenowe

bez mięsa wegetariańskie


15min

2 porcje


Składniki

  • 100 g fety
  • 2 pomidory malinowe
  • 3 kolorowe papryki
  • 1 czerwona cebula
  • 1 mały ogórek zielony
  • 1 garść oliwek
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • pieprz
  • zioła greckie do smaku

Przygotowanie

  • Warzywa umyj i obierz.
  • Z papryki usuń gniazda nasienne pokrój w dużą kostkę.
  • Pomidory pokrój w ósemki.
  • Ogórka pokrój w plastry.
  • Całość posyp oliwkami, cebulą pokrojoną w piórka.
  • Na wierzchu ułóż kawałki fety.
  • Całość skrop oliwą oraz posyp ziołami greckimi oraz pieprzem.